Program

Chef's Day 2020

Z uwagi na stan pandemii spowodowany wirusem COVID-19 oraz rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 20 marca 2019 roku w sprawie wprowadzenia na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej stanu epidemii informujemy, że Chef’s Day się nie odbędzie.


Program Chef’s Days 2020

Warsztaty i debaty projektu SlowFood-CE

Stacja Doświadczalna UR w Mydnikach, Zakliki z Mydlnik 16, rejestracja katarzyna.opoczka@um.krakow.pl

Warsztaty i szkolenia Chef’s Day

Expo Krakow, ul. Galicyjska 9

10:45 - 11:00

powitanie, wprowadzenie, podsumowanie

11:00 - 11:30

Debata – Rolnik – Szef Kuchni

 

11:30 - 12:00

Chef’s Cooking: warsztaty kiszenie

12:00 - 13:00

warsztaty praktyczne pod okiem specjalisty z Uniwersystetu Rolniczego – sadzenie głąbika

14:00

Expo Kraków

14:00 - 14:30

Krakowska Strefa Slow Food – pokaz – rozmowa z producentami

13:30 - 14:30

lunch

14:30 - 15:00

Chef’s Cooking: Technologia Rilling cook&chill – wykorzystanie popularnej „szokówki” w organizacji pracy w kuchni – premiera Szybkoschładzarki Rilling – pierwszego urządzenia tego typu produkcji niemieckiej

15:00 - 15:40

“Chef’s Cooking – gotowanie na szóstkę” – live cooking z wykorzystaniem produktów z Krakowskiej Strefy Slow Food – gotowanie na szóstkę

15:15 - 16:00

15:45 - 16:00

Krakowska Strefa Slow Food – pokaz

16:00 - 16:30

Chef’s Cooking: Rational – wykorzystanie załadunku mieszanego przy obsłudze dań a la carte.

16:15 - 17:00

Masterclass: Polskie wina lokalne & food pairing.

Stowarzyszenie Kobiety i Wino , prowadzi Katarzyna Solańska


EXPO Kraków

Warsztaty i debaty projektu SlowFood-CE

Expo Krakow, ul. Galicyjska 9

Warsztaty i szkolenia Chef’s Day

Expo Krakow, ul. Galicyjska 9

10:15 - 10:30

powitanie, podsumowanie dnia poprzedniego

10:30 - 11:00

Debata – Lokalnie , w duchu Slow Food

11:05 - 11:20

Krakowska Strefa Slow Food – pokaz – rozmowa z producentami

11:00 - 11:45

Małgorzata Bednarz, MWM Partners – Jak motywować swój zespół?

11:20 - 11:50

Chef’s Cooking: Prezentacja produktowa patelni wielofunkcyjnej Vario Cooking Center Rational

12:00 - 12:40

“Chef’s Cooking – gotowanie na szóstkę” – live cooking z wykorzystaniem produktów z Krakowskiej Strefy Slow Food

12:00 - 12:30

12:45 - 13:15

Spotkanie z gościem specjalnym

13:15 - 13:45

Chef’s Cooking: Winterhalter – aspekty i korzyści podłączeń zmywarek w sieć internetową Connected Wash, prezentacja produktowa

13:50 - 14:10

Krakowska Strefa Slow Food – pokaz – rozmowa z producentami

14:15 - 15:00

“Chef’s Cooking – gotowanie na szóstkę” – live cooking z wykorzystaniem produktów z Krakowskiej Strefy Slow Food

13:15 - 14:15

lunch

15:05 - 15:20

Krakowska Strefa Slow Food: rozmowa z producentami

14:15 - 15:00

15:00 - 15:30

Joanna Ślusarczyk The Best Chef and Food Meets Science: Gastrofizyka – czym to się je?

15:25 - 15:55

Chef’s Cooking: Bolarus prezentacja produktowa szaf chłodniczych do sezonowania mięsa i serów

16:00 - 17:00

Masterclass: cydry i sery

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.